Blitz
Data: 16 - 29 februarie 2016
Tineri cercetători români, în competiţii internaţionale. 5 echipe ale Centrului Alexandru Proca pentru Iniţierea Tinerilor în Cercetarea Ştiinţifică din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA s-au calificat să participe la o serie de concursuri internaţionale de proiecte de cercetare. Astfel, echipele „Bacteria magnetică şi aplicaţii", „Aplicaţii ale elastomerilor în domeniul microgeneratorilor şi muşchi artificiali", „Monitorizarea progresului în recuperarea medicală" vor participa la olimpiada INTEL-ISEF 2016, SUA. Echipa „Reabilitare medicală" va participa la olimpiada INESPO 2016, Olanda, iar echipa „Efectele energetice apărute la circulaţia unui nanofluid printr-o structură nanoporoasă" va lua parte la olimpiada MILSET 2016, Franţa.
● UE: ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final brut de energie s-a dublat în 10 ani. Potrivit datelor publicate de Eurostat, ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final brut de energie a ajuns, în 2014, la 16% în Uniunea Europeană (UE), aproape dublu față de 2004 (8,5%). Începând cu anul 2004, ponderea surselor regenerabile în consumul final brut de energie a crescut în mod semnificativ în toate statele membre, informează green-report.ro. Comparativ cu 2013, aceasta a crescut în 24 din cele 28 de state membre.Cu mai mult de jumătate din energie provenind din surse regenerabile (52,6%), Suedia avea, de departe, în 2014, cea mai mare pondere, devansând Letonia și Finlanda (ambele cu 38,7%), Austria (33,1%) și Danemarca (29,2%). La polul opus, cele mai mici proporții de surse regenerabile de energie au fost înregistrate în Luxemburg (4,5%), Malta (4,7%), Olanda (5,5%) și Marea Britanie (7%). Printre cele 28 de state membre ale UE, o treime au atins deja nivelul necesar pentru a îndeplini obiectivele naționale 2020: Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Croația, Italia, Lituania, România, Finlanda și Suedia.
● Wizrom caută 40 de consultanţi „cu atitudine". Compania Wizrom Software a anunţat că este în căutarea a 40 de consultanţi de business, programatori şi consultanţi de service pentru departamentele de implementare şi suport pentru soluţiile sale (ERP, BI, TMS, WMS, HR), iar factorul diferenţiator îl reprezintă „atitudinea" - ceea ce în terminologia din domeniul resurselor umane este cunoscută ca „soft skills". „Wizrom pune foarte mult accentul pe capacitatea de relaţionare cu clienţii şi de aceea căutăm candidaţi cu o anumită atitudine şi abilităţi de comunicare. Căutăm oameni cu imaginaţie, spirit de iniţiativă şi dorinţa de a deveni profesionişti în acest domeniu. (...) Noi oferim oamenilor talentaţi posibilitatea de a învăţa şi a se dezvolta într-o companie antreprenorială, inclusiv de a «arde» unele etape, dacă sunt cu adevărat performanţi. În plus, Wizrom este o companie puternic ancorată în mediul de business privat, oferind stabilitate şi perspective pe termen lung angajaţilor săi", a declarat Adrian Bodomoiu, managing director Wizrom Software.
Alte articole



