Invitatie: Conferinta Internationala de Studii Interdisciplinare - ICIS, Constanta, 10 - 11 iunie 2016
Data: 1-15 martie 2016
Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR), Universitatea Ovidius din Constanţa şi Societatea Română de Grafică Inginerească (SORGING) vă invită să participaţi la Conferința Internațională de Studii Interdisciplinare, ICIS 2016, între 10 - 11 iunie a.c., în campusul universitar constănţean. Tema acestei ediţii este Interdisciplinaritate și creativitate în societatea cunoașterii.
Formatul interdisciplinar original al evenimentului oferă un cadru excepţional pentru participanţi, având girul Academiei Române prin Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii (CRIFST), al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR), al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (AOŞR) şi al unui Comitet Onorific format din personalităţi de prestigiu recunoscute pe plan naţional şi internaţional.
Scopul evenimentului este de a stimula şi promova cercetările interdisciplinare, care să devină sursă de inovaţie în paradigma socială pe care o parcurgem. Se au în vedere şi crearea de relaţii de colaborare interdisciplinare, avizarea edililor asupra tendinţelor impactului tehnologic, dezvoltarea locală şi, în context regional, publicarea şi diseminarea largă a celor mai semnificative contribuţii la această cunoaştere şi la explorarea soluţiilor pentru dezvoltarea sustenabilă în regiune, cunoaşterea celor mai noi realizări şi cercetări.
Conferinţa este organizată ca un răspuns la nevoia de a propulsa interdisciplinaritatea, cu metodele ei, ca un mod novator de a crea valoare şi cunoaştere.
Temele generale propuse pentru această ediţie sunt, dar nu se limitează la:
● Tehnologii avansate în societatea cunoaşterii. Aplicaţii şi contribuţii pentru şi din toate domeniile ştiinţei, tehnologiei şi artelor. Colaborarea creativă cu ajutorul tehnologiilor suport. Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, ca element suport cheie în societatea cunoaşterii;
● Ştiinţă, Artă şi Tehnologie: impact, tendinţe şi previziuni. Rezultate ale cercetărilor în domeniul istoriei ştiinţei şi tehnologiei;
● Noua paradigmă a angajatului posesor şi utilizator avizat de informaţie şi creşterea angajabilităţii;
● Interferenţe şi complementaritate între ştiinţe, artă şi meşteşuguri. Înţelegerea şi integrarea artelor şi meseriilor liberale cu ştiinţa;
● Educaţia pentru creativitate - destrămarea frontierelor dintre domeniile academice clasice. Educaţia adaptată de student către o mai bună fundamentare interdisciplinară între artă, ştiinţă şi tehnologie, matematică, inginerie, cultură, media şi afaceri.
Prezentările în plen se anunţă a fi extrem de interesante. Exponenţi de marcă ai ştiinţei româneşti vor garanta calitatea ştiinţifică a evenimentului.
Sunt anunţaţi participanţi din Franţa, Olanda, Federaţia Rusă, bazinul Mării Negre, precum şi din toată ţara, din mediul preuniversitar, academic, institute de cercetare şi muzee, alte instituţii ale statului şi asociaţii de profil. Limbile oficiale ale evenimentului sunt engleza şi româna.
Termenul-limită pentru trimiterea lucrărilor in extenso este 10 aprilie 2016.
Contribuţia cercetătorilor este aşteptată cu mare interes de organizatori, care urmăresc să asigure condiţii excelente pentru participanţi şi auditoriu.
Comitetul de organizare
Adresa de mail: icis@univ-ovidius.ro
Detalii pe site-ul care găzduieşte conferinţa: http://www.sorging.ro/ro/articole/conferin-a-interna-ional-de-studii-interdisciplinare-icis-2016