PULS AGIR
Data: 15-31 martie 2006
MAGNETOTERAPIA
Societatea Femeilor Inginer din cadrul Filialei AGIR Timis, impreuna cu Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului din Universitatea Politehnica din Timisoara, au organizat o noua actiune de interes general. Este vorba despre prezentarea magnetoterapiei, ca o alternativa pentru sanatatea noastra.
Astfel, in data de 22 februarie a.c. a avut loc o expunere sustinuta de dna doctor Ana Mihaela Corban, medic primar de medicina generala, care in cabinetul dansei trateaza pacientii in suferinta si prin aceasta terapie. Cei peste 20 de participanti la aceasta actiune au audiat foarte interesati principiile metodei, cazuistica rezolvata, posibilitatile de interventie pentru tratarea diferitelor afectiuni. Au urmat o serie de intrebari, pentru cazuri concrete, la care dna doctor Ana Mihaela Corban a raspuns cu rabdare si competenta. Discutiile s-au desfasurat in acelasi climat prietenos, apropiat, ce caracterizeaza toate actiunile noastre.
Conf. dr. ing. Mihaela Popescu,
presedinta Societatii Femeilor Inginer – Filiala AGIR Timis
ICATE 2006 si SCC 10
In perioada 26-28 octombrie a.c., statiunea Baile Herculane va gazdui editia 2006 a Conferintei Internationale de Electrotehnica Teoretica si Aplicata (ICATE 2006) si Simpozionul de Crioelectrotehnica si Criogenie (SCC 10), organizate de Universitatea din Craiova, Facultatea de Electrotehnica. Cele doua manifestari au devenit deja traditionale, bucurandu-se de o binemeritata recunoastere interna si internationala. Conferinta Internationala de Electrotehnica Teoretica si Aplicata este la a opta editie (editiile anterioare au avut loc in anii 1991, 1993, 1996, 1998, 2000, 2002, 2004), desfasurandu-se de fiecare data simultan cu Simpozionul de Crioelectrotehnica si Criogenie. Acesta din urma are o istorie ceva mai indelungata, fiind initiat inca din anul 1987, aflandu-se acum la a zecea editie.
Cele doua manifestari contribuie la consolidarea legaturilor intre mediul academic, cercetare si industrie, vizand domenii de larg interes in contextul actual: electrotehnica teoretica, echipamente si tehnologii electrice, masini si actionari electrice, sisteme electroenergetice, informatica aplicata in ingineria electrica, echipamente pentru ingineria aerospatiala, invatamant si formare continua, crioelectrotehnica si criogenie.
Nivelul stiintific al manifestarilor este girat de un comitet stiintific international care include specialisti de marca din marile centre universitare si institute de cercetare ale tarii (Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Craiova, Brasov, Timisoara), precum si din strainatate (Franta, Germania, Canada, Finlanda, Cehia, Bulgaria, Croatia etc.). Procesul de recenzare a lucrarilor este unul foarte laborios si exigent, fapt ce a contribuit, de la o editie la alta, la consolidarea prestigiului si recunoasterii celor doua manifestari. Lucrarile acceptate vor fi publicate in revista Analele Universitatii din Craiova – seria Inginerie electrica (recunoscuta CNCSIS).
Potentialii participanti la editia de anul acesta sunt invitati sa acceseze pagina de inerent a manifestarilor: www.elth.ucv.ro/icate06, unde vor gasi informatii complete, actualizate periodic, si sa contacteze organizatorii pentru eventuale sugestii si informatii suplimentare.