Blitz
Data: 1-15 aprilie 2020
● Două dintre regiunile cele mai specializate în agricultură din UE sunt în România. Regiunea Ileia de pe coasta de vest a Greciei este regiunea cea mai specializată în agricultură, silvicultură şi pescuit din UE, în condiţiile în care, în anul 2017, o cotă de 24,3% din valoarea adăugată brută creată în Ileia a venit din cultivarea porumbului, tomatelor şi altor fructe şi legume, precum şi din creşterea animalelor şi pescuit, arată datele publicate de Eurostat. Urmează, în ordine, regiunea Silistra din partea de nord-est a Bulgariei, unde agricultura a fost responsabilă în 2017 pentru 22,8% din valoarea adăugată brută creată în această regiune. Pe celălalt mal al Dunării, regiunea Călăraşi din România este şi ea puternic specializată în agricultură, în anul 2017 fiind responsabilă pentru 20,4% din valoarea adăugată brută în această regiune. Conform datelor Eurostat, alte regiuni din UE unde agricultura, silvicultura şi pescuitului sunt responsabile pentru aproape 20% din valoarea adăugată brută sunt: Pella în Grecia (19,6%), Bjelovar-Bilogora în Croaţia (19,5%), Almeria în Spania (19,2%) şi Ialomiţa în România (18,6%).
● Studenți reprezentați de roboți la ceremonia de absolvire a unei universităţi din Tokyo. Ceremonia de absolvire organizată, la finalul lunii martie a.c., de Business Breakthrough University din Tokyo a avut anul acesta un caracter aparte. Potrivit publicaţiei Business Insider, studenţii au luat parte la ceremonie prin intermediul unei platforme online de video-conferinţe şi au fost reprezentaţi de roboţi. Astfel, roboţii au fost acţionaţi prin telecomandă pentru a oferi absolvenţilor experienţa virtuală a plimbării prin sală şi a parcurgerii distanţei până la scenă pentru a-şi primi diplomele, la hotelul Grand Palace din Tokyo. De altfel, din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, evenimente publice de tipul ceremoniilor de absolvire, al căsătoriilor etc. au fost mutate în spaţiul online al platformelor Zoom, Minecraft sau Animal Crossing.
● Studiu: 7 din 10 români au în casă cel puţin două televizoare; 20% dintre dispozitive sunt smart. 7 din 10 români deţin cel puţin două televizoare în propriile case, iar peste 60% dintre acestea au ecran plat şi 20% sunt smart, arată rezultatele estimate pe baza a două studii interne realizate de Telekom România. În acelaşi timp, un studiu naţional reprezentativ pentru populaţia digitală, realizat de ISRA Center pentru Telekom România, în perioada februarie - aprilie 2020, evidenţiază că 86% dintre români îşi doresc un serviciu de televiziune fără a instala cabluri suplimentare în casă şi fără a da găuri în pereţi, 83% vor un serviciu simplu de configurat, pe care şi-l pot instala singuri, fără ajutorul unui tehnician, iar 78% vor să îşi transforme televizorul cu ecran plat într-un televizor smart, care se poate conecta la internet. Totodată, peste 70% dintre români deţin cel puţin două televizoare în casele lor, din care mai mult de 60% sunt cu ecran plat şi doar 20% sunt inteligente.
Alte articole



