Constantin Banu (coordonator) Tratat de inginerie alimentara, vol. II
Data: 16-30 aprilie 2010
Volumul al II-lea al Tratatului de inginerie alimentara completeaza, in mod fericit, problematica abordata in volumul I, aparut la Editura AGIR in anul 2007, prezentind, in primul rind, probleme ale microbiologiei generale si speciale, precum si principiile de conservare aplicate in diverse ramuri ale industriei alimentare. Sunt abordate, intr-o forma concisa, dar cuprinzatoare, si tehnologiile specifice fiecarui sector al industriei alimentare, specialistilor care activeaza in industria de profil fiindu-le oferite date importante, care ii vor ajuta sa se implice mai mult si mai competent in rezolvarea practica a problemelor pe care le ridica productia de bunuri alimentare. În ultima sectiune a volumului II sunt ilustrate unele aspecte ale industriei alimentare, cum ar fi: tehnologia obtinerii unor derivate proteice de origine vegetala, aspecte ale exploatarii frigoriferelor, aspecte privind folosirea tehnicilor de membrana in industria alimentara si notiuni generale privind igiena in unitatile producatoare de bunuri alimentare.
Acest volum va fi de un real folos specialistilor din industria alimentara, cadrelor didactice din invatamintul superior si preuniversitar de industrie alimentara, precum si specialistilor ce activeaza in diverse ramuri care au tangenta cu industria alimentara.
Alte articole
