Mestesuguri moderne in burg medieval
Data: 16-30 aprilie 2018 2018
După cum am mai informat, Şcoala Profesională Germană Kronstadt din Braşov a introdus, în premieră, în România, învăţământul dual de tip german, vizând, în principal, pregătirea de meseriaşi care să corespundă exigenţelor actuale şi de perspectivă ale economiei româneşti. Această instituţie de învăţământ se bucură de susţinerea a 15 companii de renume mondial din zona Braşovului, susţinere concretizată printr-un ansamblu de măsuri organizatorice, tehnice şi financiare. Tinerii învaţă meserii din domenii tehnice căutate pe piaţa muncii, în condiţiile cele mai moderne şi performante. (Imaginea din articol) Printre marile companii care au încheiat un protocol cu Şcoala se numără Schaeffler România SRL, DTR Dräxlmaier Sisteme Tehnice România SRL, Stabilus România SRL, Caditec SRL, PREH Romania SRL, Continental Automotive Romania, Rolem SRL, Hutchinson SRL, Premium Aerotec SRL.
În legătură cu activitatea Şcolii, profesorul de limba română, director educativ, Cristian Vieru, precizează: „Elevii primesc o bursă de 400 de lei pe lună, masă caldă atunci când fac practică în fabricile din Braşov, precum şi transport gratuit către uzine. În plus, sunt aproape siguri că vor avea un loc de muncă la finalul anilor de studiu. Şcoala are dispobile 250 de locuri şi se învaţă cinci meserii. Programa primului an de studiu conţine 60% practică şi 40% teorie, iar în cel de-al doilea an, elevii fac practică 75% şi teorie 25% din totalul orelor de studiu. Programa şi coordonatorii de practică sunt stabiliţi de comun acord cu agenţii economici".
Reamintim că prima școală profesională în sistem dual din România s-a înființat la inițiativa Clubului Economic German. „Sunt şapte clase, pe cinci calificări: operator pe maşini cu comandă numerică, electromecanici, sudori, sculeri matriţeri şi confecţioneri de articole din piele şi înlocuitori", a subliniat Ramona Ţiţeiu, director al Şcolii Profesionale Germane Kronstadt.
Alte articole


