Blitz
Data: 16-30 aprilie 2022
Românii, pe ultimul loc în UE la competenţele digitale de bază. 54% dintre locuitorii UE cu vârsta între 16 şi 74 de ani aveau, în 2021, cel puţin competenţe digitale de bază, arată datele publicate de Eurostat. România este pe ultimul loc în UE în condiţiile în care doar 28% dintre persoanele cu vârsta între 16 şi 74 de ani aveau cel puţin competenţe digitale de bază. Finlanda şi Ţările de Jos sunt pe primele locuri în UE, în condiţiile în care 79% din persoanele cu vârsta între 16 şi 74 de ani din cele două state aveau cel puţin competenţe digitale de bază. La polul opus sunt Polonia (43%), Bulgaria (31%) şi România (28%). Obiectivul la nivelul UE în ceea ce priveşte competenţele digitale este ca, până în 2030, minimum 80% din populaţie să deţină cel puţin competenţe digitale de bază.
● Primul concept de supercar electric dezvoltat integral în România. Compania românească CryptoDATA Tech a organizat recent evenimentul Decentralized Connectivity Redefined în cadrul căruia a prezentat Momentum, primul concept de supercar electric dezvoltat integral în România. Momentum este un prototip de supercar electric care dezvăluie posibilitatea integrării de tehnologii inovatoare în industria auto. Prin acest concept car, industria auto întâlnește proprietățile tehnologiei blockchain, deschizând astfel noi orizonturi în generarea de utilitate și beneficii financiare. „Momentum este un proiect pe care l-am dezvoltat în ultimii patru ani. (...) Noi construim tehnologii inovatoare pe care ulterior le prezentăm companiilor mari, organizațiilor și entităților interesate din diferite domenii cu scopul de a pune tehnologia noastră în aplicare, în masă", a precizat Ovidiu Toma, CEO al companiei CryptoDATA. Cofondatorul Tesla, Martin Eberhard, a venit în România special pentru a participa la lansare.
(Imaginea din articol)
● Studiu eJobs: 1 din 2 angajați din inginerie câștigă peste 4000 de lei net. Specialiștii din domeniul ingineriei sunt printre cei mai căutați de pe piața muncii în ultimii ani. Astfel, 1 din 2 angajați câștigă salarii peste 4000 de lei, conform datelor introduse în Salario, comparatorul de salarii marca eJobs, de către specialiștii care activează în domeniu. Potrivit statisticii, peste 60% dintre angajații din domeniul ingineriei au salarii cuprinse între 3000 și 7000 de lei, iar 24,3% între 2000 și 3000 de lei. 10,5% ajung să câștige chiar și peste 7000 de lei. Doar 4,8%, câștigă salarii medii nete sub 2000 de lei pe lună, mai arată statistica. Cele mai mari oferte introduse prin intermediul platformei sunt pentru poziții de management. De asemenea, statistica evidențiază unde se plătesc cele mai bune salarii. Orașele cu cele mai mari salarii medii nete din inginerie sunt Timișoara, Constanța, București (fiecare - 4500 lei), Cluj-Napoca și Oradea (4000 lei); cele mai mici salarii medii nete din inginerie sunt în Focșani (2632 lei), Alexandria (2500 lei), Giurgiu (2400 lei), Miercurea Ciuc (2150 lei) și Odorheiu Secuiesc (1774 lei).
Alte articole


