Comenzile înregistrate în perioada 04-13 octombrie vor fi procesate și expediate începând cu 14 octombrie.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Mierea - Proprietati si utilizari. Sanatate de la albine
Autor: Daniela Guaiti
Editura: Casa Oradea
Seria: Camara bunicii
Format: 16,5x23,5 cm
Nr. pagini: 136 color
Coperta: brosata
ISBN: 978-606-8527-02-4
Anul aparitiei: 2013
DESPRE CARTE
Usor digerabila, gustoasa si sanatoasa, bogata in proprietati curative, mierea este redescoperita in prezent ca aliment complex si ca intensitate a gustului. Ea este consumata de cei care apreciaza alimentele simple si autentice, dar si de cei care au nevoie de diete speciale.
In aceasta carte sunt prezentate varietatile de miere, cu precadere cele mediteraneene din Italia, dar si sortimentele romanesti cele mai apreciate. Ultimele capitole sunt rezervate utilizarii mierii in bucatarie si in cosmetica. Astfel, cititorilor le sunt dezvaluite numeroase retete pentru sanatate, usor de realizat si la indemana oricui, care au ca principal ingredient mierea, precum si un numar impresionant de retete de mancaruri sarate, deserturi si bauturi, toate avand la baza mierea, aceasta adevarata minune a naturii.
CUPRINS
Index 4
Introducere 7
MIEREA - O MINUNE A NATURII
Un deliciu de culoarea chihlimbarului 10
Mierea in istorie 12
Un dar al albinelor 15
Mierea si legislatia 20
O sursa de sanatate si bunastare 22
VARIETATI DE MIERE
Sortimente de miere 24
Mierea poliflora 25
Mierea monoflora 25
Alte sortimente de miere romaneasca 33
Sortimente mediteraneene din Italia 33
MIEREA IN CAMARA, IN BUCATARIE SI IN COSMETICA
Intrebuintarile mierii 38
CREME, BALSAMURI SI IMPACHETARI
Retete pentru bunastare si sanatate 41
MIEREA CA ELIXIR
Lichioruri, ceaiuri, sucuri si siropuri 53
MIEREA IN BUCATARIE
Mancaruri sarate 83
Deserturi rustice 95