Revista revistelor
Data: 15-31 ianuarie 2004
Mesagerul energetic, nr. 26/2003, aduce la cunostinta celor interesati concluzii si decizii ale Adunarii Executive a Consiliului Mondial al Energiei ce a avut loc in septembrie anul trecut. Sub genericul “Politici energetice” sunt tratate subiecte privind politica nucleara, piata de energie electrica din Romania – schimbarile din noul mileniu, evaluarea strategica a potentialului surselor de energie regenerabila din tarile din zona de operare BERD.
Numarul din decembrie 2003 al buletinului Info ISPCF este dedicat aniversarii a 56 de ani de activitate de catre Institutul de Studii si Proiectari Cai Ferate SC-SA, autorizat sa elaboreze studii si documentatii pentru dezvoltarea, reabilitarea si modernizarea infrastructurii din transporturi si in special a infrastructurii feroviare.
Revista Electricianul, nr. 7/2003, ofera specialistilor informatii privind grupurile electrogene Cummings Power Generation, un nou UPS online – Powerware 9125 cu dubla conversie, seria de UPS-uri trifazate APC Silcon, solutii de electroalimentare de siguranta in industria chimica si petrochimica, termocentrale, hidrocentrale si centrale nucleare, grupuri electrogene Spark Energy, generatoare de curent tip “container” dotate cu motorizare diesel, sisteme de iluminat destinate incaperilor prevazute cu monitoare, particularitati ale analizei sigurantei in functionare a sistemelor de detectare a incendiilor, mansoane pentru cabluri de medie tensiune cu izolatie polimerica.
Instalatorul, revista Asociatiei Inginerilor de Instalatii din Romania, prezinta in numerele 7 si 8 din 2003 particularitati constructive, functionale si de exploatare ale arzatoarelor de combustibil lichid, stabilirea indirecta a randamentului unei centrale termice dintr-un bloc vechi de locuinte, reabilitarea energetica a cladirilor – solutii pentru partea de instalatii, evaluarea fiabilitatii previzionale a sistemelor de alimentare cu apa pe baza diagramelor echivalente de fiabilitate, incalzirea incaperilor cu corpuri executate din tevi cu aripioare montate in canale deschise in pardoseala in zona peretilor vitrati, principii de baza privind alegerea si dimensionarea hidraulica a retelelor de distributie din instalatiile de incalzire cu apa calda, determinarea consumului de caldura si a sumei de plata la apartamentele de bloc incalzite indirect, scurta analiza economica comparativa intre modernizarea sistemului actual centralizat de alimentare cu caldura si trecerea la sistemul individual in cazul unui apartament dintr-un bloc de locuinte.
Num`rul 35/36 din decembrie 2003 al Buletinului ARACO prezinta, printre altele, Raportul de activitate al Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii pe perioada noiembrie 2002 - noiembrie 2003.
Revista Genius, editata de Fundatia Nationala Henri Coanda pentru sprijinirea tinerilor supradotati, gazduieste in paginile ei articole precum: “Succesul nu vine din faptul ca ai talent, ci din ceea ce faci cu el, in fiecare zi”, “Pe ce cai isi vor indrepta pasii tinerii supradotati dupa terminarea studiilor?”, “Tineri muzicieni romani in Germania”.
Revista Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii – Antreprenorul, nr. 7/2003, prezinta la rubrica “Modele europene” Muzeul German de Istorie – o capodopera din sticla si otel, a carei nota aparte este data de turnul in trepte, din sticla curbata tridimensional. Sub titlul SAIE 2003: tendinte privind utilizarea lemnului in constructii, sunt redate o serie de concluzii ale Targului si expozitiei de la Bologna, din 15-19 octombrie 2003.
Jurnal feroviar, nr. 10/2003, ne informeaza cu privire la seminarul cu tema "Siguranta si securitate in gestionarea traficului feroviar", organizat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului [i Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA. Alte titluri de interes: Regionala Cluj, noutatile anului 2003, Stadiul privatizarii la CFR SA, CFR si interoperabilitatea feroviara europeana, O lege pentru siguranta circulatiei feroviare.
Nr. 10/2003 al revistei Electrica.ro. abordeaza \n rubrica “Strategii” politica energetica si piata regionala de electricitate in Europa de Sud-Est , guvernate de noua directiva 54/2003 care contine masuri in separarea activitatilor in retelele electrice de la producere la furnizare, stabileste infiintarea unei autoritati de reglementare in fiecare stat membru, cu functii bine definite, necesita publicarea tarifelor de retea, intareste serviciile publice obligatorii in special pentru consumatorii vulnerabili, introduce monitorizarea sigurantei in alimentare si defineste clasificarea obligatorie a electricitatii.