Front comun UGIR - PSC
Data: 15-30 martie 2004
Membrii UGIR si ai Patronatului Societatilor din Constructii (PSC) se confrunta cu mari probleme generate de strategia actualului guvern, in domeniul financiar si fiscal. Pana in prezent, patronii s-au confruntat cel mai ades cu strategii fiscale in detrimentul unor strategii economice pe termen scurt si mediu.
"Este nevoie de un program de investitii, care sa permita mediului de afaceri roman si strain sa-si realizeze strategia firmelor. Acest program va conduce, in mod nemijlocit, la relansarea productiei interne. Iar consecintele vor fi usor de vazut: va scadea somajul (prin crearea de noi locuri de munca), vor putea creste salariile (atat cel minim pe economie, cat si cel mediu), va disparea treptat-treptat munca la negru (si implicit bugetul de stat va avea banii necesari sustinerii economiei nationale). Pentru dezvoltare avem nevoie de piata. Mai dorim ca investitiile straine sa vina in Romania", a declarat dl ing. {tefan Varfalvi - prim-vicepresedinte al UGIR.
"Uniunea Europeana a acordat si acorda in continuare fonduri pentru relansarea economica a Romaniei. Lipsa transparentei, cat si o legislatie necorespunzatoare au facut ca firmele romanesti de constructii sa ajunga subantreprenori la subantreprenori. Astfel, o importanta parte din banii alocati de UE, pe baza actualei legi a achizitiilor publice, sunt in buzunarele antreprenorilor si subantreprenorilor straini. Iar firmelor de constructii romanesti le raman doar <
UGIR si PSC fac front comun in a apara interesele patronilor din Romania. Se cere sa existe, in sistemul actual si viitor, o organizare a capabilitatii tehnice a firmelor, o aliniere a legislatiei financiare la standardele europene, iar fiscalitatea impovaratoare din aceste timpuri sa fie macar la nivelul acceptat de UE pentru cele 10 tari care de la 1 mai a.c. vor fi admise in randul tarilor europene - se arata intr-un comunicat de presa al PSC primit la redactie.