Din activitatea Sucursalei AGIR Dolj
Data: 16 - 31 mai 2015
Intalnirea colegiala organizata de Sucursala AGIR Dolj la 30 aprilie a.c., sub genericul Ingineria azi, a avut o tema specifica pentru Platforma industriala de Est a Craiovei: „Tendinte actuale in proiectarea si constructia masinilor electrice“. A fost un prilej potrivit pentru inginerii Ionut Ascunseanu si Ionut Filip de la SC Cummins Generator Technologies Craiova, membri ai Sucursalei AGIR Dolj, sa-si demonstreze pregatirea dobandita in facultatea de la Craiova si pasiunea pentru activitatea desfasurata la Cummins. Au povestit cu daruire despre Cummins, despre colegii lor din Craiova sau din lume, despre dotarea moderna a fabricii, despre extinderea spatiilor de productie, despre activitatile de voluntariat in care sunt implicati toti salariatii de la Cummins. Studentii care au participat la intalnire au recunoscut ca, dupa discutia cu cei doi membri ai AGIR Dolj, si-au schimbat atitudinea fata de invatarea limbilor straine.
Traditia Facultatii de Inginerie electrica in proiectarea si incercarea masinilor electrice a fost evocata cu emotie de prof. dr. ing. Aurel Campeanu, care si-a legat viata de acest domeniu. Vorbitorul l-a amintit cu eleganta si obiectivitate pe profesorul Ion Cioc, unul dintre cei mai buni si cunoscuti proiectanti de masini electrice. In aceeasi nota l-a evocat si pe profesorul Ovidiu Draganescu, specialist de marca in incercarea masinilor electrice, fondatorul Laboratorului de incercari de la Facultatea de Inginerie electrica.
Discutiile initiate de ing. Radu Zlatian de la SOFTRONIC Craiova au adus in actualitate utilitatea unui cluster, a unui grup de laboratoare si specialisti care sa se ocupe de incercarea masinilor electrice.
Prin organizarea acestei intalniri si prin modul in care s-au desfasurat discutiile, Sucursala AGIR Dolj si-a demonstrat rolul de coagulant al energiilor din zona in cercetarea, proiectarea, fabricarea, incercarea masinilor electrice si formarea resursei umane in domeniul ingineriei electrice.